ПОЛЕЗНИ

Искате голяма реколта с домати: използвайте метода на Маслов – никога не се е провалял

Преди да изобрети метода си за засаждане на домати, инженер Игор Маслов прекарва много години в наблюдение на растежа и развитието на различни култури.

Маслов забеляза, че растенията често образуват допълнителни корени под формата на малки светли издатини върху стъблата на разсада, които имат способността да проникват дълбоко в почвата, осигурявайки надеждно закрепване на растението.

Advertisement

Методът на Маслов за отглеждане на домати се основава на това наблюдение.

Защо е добър методът на Маслов?

Основното предимство на този метод за засаждане на домати е, че значително намалява времето, прекарано в засаждането в сравнение с традиционните методи.

В допълнение, този метод позволява използването на обрасъл разсад, който обикновено не се използва за засаждане. И накрая, в резултат на този метод на засаждане, растенията образуват голям брой корени, което осигурява надеждното им фиксиране в почвата.

Как да засадите домати по метода на Маслов

В зоната, предназначена за засаждане на домати, трябва да изкопаете малък ров с дълбочина 10-12 см, като го позиционирате от север на юг.

След това трябва да подготвите почвата и можете да започнете да засаждате разсада, но не трябва да се поставят прави, а под лек наклон, така че по-голямата част от стъблото да расте в земята.

Преди да направите това, трябва да премахнете листата от частта на стъблото, която планирате да поставите в земята.

След засаждането ще забележите, че върхът на растението е обърнат настрани, но тъй като ще клони на юг, няма място за притеснение – растението постепенно ще се изравни.

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button