ОБЩЕСТВО

Ивелин Иванов: Как открих Сашко с помощта на радиестезията

ДАНИ ЗЛАТАНЧЕВА

Ивелин Иванов се труди в една от най-големите турски фирми у нас за производство на стъкло – „Тракия глас – България”, вече 18 години. Той е технически ръководител в отдел „Поддръжка”, но в свободното си време се занимава с радиестезия и биорезонанс. Включил се в издирването на Сашко на петия ден, воден от чувство за съпричастност към трагедията на семейството на хлапето.

За драмата разбрал от новините, както и за това, че времето минава, а резултат няма. Тогава решил да пробва уменията си и направил замервания по снимки на Сашко, публикувани в медиите. Първото нещо, което измерил, бил здравния статус. Резултатите показвали, че момчето е живо и здраво, което му вдъхнало надежда да замери чрез методите на радиестезията и неговата локация. Така в първите минути на полунощ 17 ноември публично оповести в няколко фейсбук групи: „Това са моите нощни био локации, които съм замерил чрез радиестезия и биорезонанс от последните четири нощи и ориентировъчния маршрут на малкия. Дано да са от помощ данните. Последната е в 00,00 часа на 17 ноември. Пулс – 55, кръвно – 71/110 температура – 34,2. Здравен статус – 97%”.
Написаното дало кураж на доброволците и оперативния щаб и търсенето продължило. За Ивелин вече не било трудно да определи и местоположението на детето – село Червена могила, Радомирско.

„Съжалявам, че се включих със закъснение в разследването, но имах много работа и бях пропуснал изчезването. Към мен се включи и колега от София. Информацията, която излизаше, се потвърждаваше и от оперативния щаб. Те бяха изключително добре организирани. По време на една от нощните акции са били съвсем близо до момчето, буквално на метри, но по стечение на някакви обстоятелства не са го открили. Работеха с много добра техника, но трасето не беше от най-проходимите.

Интересното е, че в горската местност по дърветата са били оставяни кроасани и вода за пиене. Така споделяха спасителите. Хората бяха изгубили надежда, че ще намерят малкия Сашко, на никой не му се вярваше. Искам да благодаря на спасителите, че се включиха в акцията и търсеха на мястото, където им посочих. В събота – 19 ноември, когато намериха момчето, в района имаше доста патрулиращи спасители. В акцията са се включили изключително много българи. Полицейските коли и линейката са отишли в Червена могила по локация, която им бях дал в 4 без 20 сутринта. Доволен съм, че успях да помогна, че момчето се намери и че цяла България беше съпричастна със Сашко”, разказва пред репортер на „Уикенд” Ивелин Иванов.

Той се занимава с радиестезия от 5 години. Ходил е на курсове при доктор Орлин Драганов – бивш депутат и настоящ шеф на радиестезистите в България. Ивелин е изучил руската школа и трудовете на академик Людмила Пучко за биолакация на организма.

За повечето хора звучи невероятно човек да бъде намерен само по снимка, но за Ивелин Иванов това не е никакъв проблем. Той лесно локализира точното му местоположение, пътят, по който е вървяло хлапето, и точните му жизнени показатели – пулс и кръвно налягане. Всичко това мъжът от Търговище постига благодарение на радиестезията, за чиято история може да разказва с часове.
„Това е може би най-древната наука. Военните масово са я ползвали по време на Първата и Втората световна война, за да определят локацията на войниците, корабите, подводниците. По този начин са следели посоката им на придвижване и разузнаването е знаело в каква посока се движи врага. Откривали са разни местонахождения. Според мен, радиестезията не бива да се подценява и в днешно време и да бъде причислявана към ясновидството и врачуването. Та това си е наука! В момента учените я отхвърлят, но само допреди 50 години един лекар, който не владее радиестезия, не би могъл да измери кръвното налягане на пациента и да предпише правилните лекарства.
Радиестезията работи с вълни, но не радиовълни, а вълните на етера. Скоростта на тези вълни е по-голяма от скоростта на светлината и един добър човек с добра чувствителност, ако му се удава, в зависимост от опита, може да направи невероятни неща. По този начин се откриват подпочвени води, мини.

Махалото използва радиестезични вълни, които пък използват етера. Това е първият химичен елемент в Менделеевата таблица. Скоростта на етера е мигновена, по-бърза от светлината. Работиш ли с етера, може да достигнеш до всяка точка на планетата или на Вселената. Искам да вметна нещо, което намирам за важно. Кучетата не помагат, когато трябва да се работи с хора аутисти. Нека не бъдат обвинявани специалистите, нито животните”, добавя още Ивелин, който не е контактувал със семейството на Сашко, а само със спасителите и оперативния щаб.

Когато започнал да се занимава с хлапето, Ивелин Иванов установил, че Сашко се движи с по 2-3 километра на ден, което го озадачило, но и дало кураж, че вероятно скоро ще бъда намерен. Както и станало. Всяка промяна в местоположението му била подавана на доброволческите екипи, които реагирали изключително отговорно и професионално.

Радиестезистът изключва версията момчето да е било отвлечено и подхвърлено край Червена могила. Той е категоричен, че трябва да се спре с конспирациите и информацията от врачките и баячките, които според него не са надежден източник и само са „оплели конците” по отношение на множеството хипотези.

Припомняме, че Сашко бе намерен в района на Червена могила от доброволците от клуба по парапланеризъм Веселин Георгиев и Милко Михайлов. Тогава те споделиха: „Намерихме го в едно дере във водата. Беше в безпомощно състояние. По външния му вид си личи, че се е движел – мръсен, изтощен, гладен, дадохме му вода, стоплихме го. Планината може да е майка, може и да е мащеха. В случая е била майка”.

Сигналът за изчезналото хлапе бе подаден от баща му – нотариус Александър Цветанов от Перник, който разказа, че го загубил в Профилакториума в миньорския град. Първоначално основната версия на полицията беше, че таткото е съпричастен към изчезването на детето, която, за щастие, не се потвърди.
 

Статията Ивелин Иванов: Как открих Сашко с помощта на радиестезията е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button