ПОЛЕЗНИ

Как сенниците могат да ни помогнат да размразим стъклото си по-бързо

Няма нищо по-лошо от това да се качите в колата си и отчаяно да се опитате да размразите предното стъкло, преди да настъпи хаосът в час пик – но трикът на една жена може да спаси положението.

С настъпването на зимата в Обединеното кралство много британци се борят със замръзнали и кондензирани предни стъкла.

И тъй като врялата вода наистина е изключена като метод за размразяване, тъй като никой не желае да има пукнато стъкло, мнозина ще търсят най-бързия метод, за да излязат на пътя.

Advertisement

Майката Сара Дойч сподели в TikTok как една проста маневра със сенника може да има решаващо значение за размразяването на предното стъкло и продължаването на пътя.

Във видеоклипа, който беше споделен в популярната услуга за видео стрийминг, жената обяснява как шофьорите трябва да свалят сенниците си, когато размразяват автомобила, за да се оптимизира по-добре въздушният поток. За да започне, шофьорът трябва да започне с обдухване на прозореца, както обикновено, но не трябва да забрави да пусне сенниците, които ще помогнат топлия въздух да се усвоява по-ефективно.

Шофьорите трябва сами да пробват, че процесът на размразяване е много по-бърз след изпълнението на този прост съвет.

Под публикацията Сара написа: „Шофьорите тийнейджъри трябва да знаят това! Замръзналите предни стъкла са още едно досадно нещо с което трябва да губим време по време на целия студ и сняг.“

Тя обясни: „Следвам тези стъпки всяка година. Ако предното ви стъкло е замръзнало, не забравяйте да сложите сенниците си надолу, за да спрете въздушния поток и да размразите по-бързо предното стъкло.“

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button