ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Кирил Петков обяви най-чаканата новина за ПП на евроизборите

Партията ще подреди листата си след провеждането на вътрешни избори, заяви пред журналисти във Варна съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков по повод предстоящите избори за Европейски парламент.

Водачът ѝ ще бъде Никола Минчев. Кои ще заемат останалите места обаче ще реши чрез гласуване Общото събрание, обясни Петков. 

Според него този демократичен подход ще докаже, че целта на тяхната партия и начинът, по който управляват, е да се издигат независими хора, на конкурентен принцип, а не посочени от София.

Всеки ще има равен шанс да се състезава да бъде в листата за евродепутати, каза той.

Както съобщи, по-рано той каза, че ПП ще подкрепи Мария Габриел да заеме поста на министър-председател, Николай Денков да бъде със специален статут на вицепремиер, Асен Василев да бъде финансов министър.

„Ако има министри, които не са си свършили работата и не са си изпълнили програмата, трябва да бъдат ревизирани“, допълни Петков. 

Според него оценката трябва да се даде от Габриел и Денков. Да се правят смени за чисто политически цели не е целесъобразно, коментира Петков.

По думите му при вземането на решения за смени в кабинета трябва да се имат предвид и оценките на браншовите организации.

Петков каза още, че правителството, с подкрепата на парламента, разработва антиинфлационна програма по категории, която да позволи до няколко месеца инфлацията в страната да стане една от най-ниските в Европейския съюз. 

Той добави, че се водят разговори и с мобилните оператори, като идеята е да се намери компромис и цените да останат приемливи.

„Целта е инфлацията в страната да падне чрез различни мерки, но като се има предвид, че пазарът е свободен“, посочи Петков. 

По думите му след разговорите с мобилните оператори, ще се предприемат стъпки в областта на храните.

Още новини

Back to top button