Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
СВЯТ

Китай призова страните да изпълняват инициативата за глобалната сигурност

/NovinarBG.com/ На 19 септември постоянният представител на Китай в ООН произнесе реч на 51-вата среща за диалог между експерти по въпроса за справедлив и демократичен международен ред при Съвета за сигурност на ООН. На нея той апелира съответните страни да изпълняват инициативата за глобална сигурност и да прилагат на практика принципите на мултилателаризма.

Китайският представител заяви, че международната общност трябва да защити и прилага истинското равенство между държавите и заедно да се противопоставя на хегемонизма и груповата политика. САЩ и други западни страни с политическа цел използват правата на човека, за да се намесват във вътрешните работи на трети страни и сериозно нарушават духа и принципите на „Устава на ООН“, както и принципите на мултилатерализма и международните правила. Международната общност трябва заедно да се бори срещу действията и тенденцията за политизиране и инструментализиране на въпроса за човешките права.

Китайският представител заяви, че Китай е готов заедно с други страни, в духа на общите човешки ценности като мир, развитие, справедливост, демокрация и свобода, да изпълняват инициативата за глобална сигурност и да насърчават изграждането на общност на споделена събда.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button