ПОЛЕЗНИ

Купих си това от левчето и го сложих на прозорците, най-накрая се справих с мухъла и ми е по-топло

Мухълът може да бъде истински проблем за много домакинства по това време на годината, когато температурите падат, но не е нужно да струва цяло състояние, за да се отървете от него.

Експертът по почистване Нанси Емери от Tap Warehouse сподели някои полезни съвети, които да ви спестят пари от сметките за електроенергия.

Advertisement

Тъй като мухълът процъфтява в студена, влажна и влажна среда, лесно е да го забележите в банята и по-специално около краищата на душа и ваната, по стените и прозорците.

Нанси подчерта, че ако ситуацията не се промени, мухълът може да причини сериозни здравословни проблеми, включително проблеми с дишането, алергии и грипоподобни симптоми.

Но не се притеснявайте, има лесен трик, който всеки може да изпробва у дома — изолиращо фолио за прозорци.

Това е тънко пластмасово фолио, което се нанася директно върху всеки прозорец, за да намали ефективно топлинните загуби, осигурявайки по-добра изолация.

Купих си това от левчето и го сложих на прозорците, най-накрая се справих с мухъла и ми е по-топло 1

„Фолиото може или да се постави директно върху прозореца с помощта на сешоар, за да се свие филмът около стъклото, или може да се прикрепи към рамката на прозореца, за да се създаде неподвижен въздушен слой с дебелина около 1 мм, като се използва чувствителна на натиск лента.

„Също така може да помогне за ограничаване или предотвратяване на конденза, като допълнително намалява риска от натрупване на мухъл и плесен.

„Извършването на тази проста корекция не само ще ви помогне да поддържате къщата си топла, но ще спре излизането на топлината през малки процепи и това означава по-малко загуба на енергия и пари за сметки. Не забравяйте да проверите дали размерът на фолиото е подходящ за вашия прозорец.“

Освен това, Нанси каза, че също така е добре да „сменяте силиконовия уплътнител по ръбовете на прозореца“, който също струва съвсем малко.

Тя също така предложи да се инсталира вентилатор, за да се отървете от конденза, както и от лошите миризми в банята и тоалетната.

„Много хора често проветряват банята си, като отварят прозорци. Въпреки че това е бърз и ефикасен метод за това, топлината може да се загуби невероятно бързо и често може да бъде както трудно, така и бавно повторното затопляне през зимните месеци“, добави Нанси.

„Монтирането на вентилатор във вашата баня може да предотврати необходимостта от отваряне на прозорец и да помогне за запазване на топлината, както и да помогне за премахването на всякакви лоши миризми от нея.“

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button