ПОЛЕЗНИ

На кои родители се раждат най-умните деца: експерти споделиха неочаквани резултати от изследване

Всеки човек може да увеличава интелектуалните си способности през целия си живот, но някои първоначално имат по-силни първоначални способности.

Важно е да се разбере, че родителите също играят важна роля за раждането на умни деца.

Advertisement

Кой може да има най-умните деца?

Жени на средна възраст

В традиционната медицина често можете да чуете, че трябва да раждате възможно най-рано: аргументът е, че с възрастта рисковете както за майката, така и за детето се увеличават.

Но това противоречи на едно британско проучване. По време на проучването беше възможно да се установи, че най-високите интелектуални качества са показани от деца, чиито майки са били над тридесет години по време на раждане.

Експертите отбелязват, че са анализирани повече от 20 000 случая, така че тези открития определено си заслужават вниманието.

Умна мама

Това изследване също изненада мнозина по онова време: детето получава интелектуалните способности от майка си. Ако искате децата ви да са умни, тогава трябва да изберете умна жена.

Ниво на богатство

В хода на научните изследвания беше възможно да се установи, че децата, родени в проспериращи, богати семейства с интелигентни родители, демонстрираха впечатляващи интелектуални способности.

Също така трябва да разберете, че дори най-впечатляващият потенциал може да бъде пропилян, ако не се ангажирате с образованието и развитието на детето.

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button