ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Нанков разкри какъв тлъст пост са обещали ПП/ДБ на Иван Шишков

ПП/ДБ обещали на настоящия служебен регионален министър Иван Шишков да го назначат за главен архитект на София. Това обяви кандидат-депутат от ГЕРБ-СДС и бивш регионален министър Николай Нанков.  

Пред симпатизанти във Враца Нанков обясни какви са мотивите на Шишков за атаките срещу партията водена от Бойко Борисов и главно строителството на магистрали и пътища.  

„От няколко месеца му е обещано от „добрите сили“ на Промяната, ако вземат изборите, да го направят главен архитект на цяла София“, заяви Нанков.

 

Бившият регионален министър подчерта още, че атаките на Шишков са свързани и със стотици милиони, като иска да се правят ремонти там където не са нужни, а само превантивни такива на средна лента, заради претоварването на тежкотоварния трафик през последните 2 години.

„Защото Промяната ни донесе и нулев, абсолютно никакъв контрол относно претоварването на тежките камиони. И той иска да направи за над 600 милиона лева ненужни основни ремонти на магистралите. Тези пари трябват за други пътища, в това число и в Северозапада“, каза още Нанков.

Той допълни, че друг мотив на Шишков, е че докато гърми „бомби“ и прави манипулации по телевизиите, се извършват нарушения за стотици милиони левове.

„Такова нарушение е с пътя от Ботевград до Мездра, за който ние полагахме денонощни усилия да е готов до края на 2022 година.

Разплаща колосални суми по договорите, които уж според него бяха порочни, незаконни и т.н. – вече почти 2 млрд. лв. И още, и още…“, каза още Нанков.  

„Същият този шарлатанин от служебния кабинет „Шишо Бакшишо“, по сценария на „Приказки под Шишковия храст“, се разхожда по пътища, направени от ГЕРБ преди 8-9-10-11 години, за да взима проби… Но как ги взима?

Не по методиката на АПИ, а само 3-4 проби, от които има една компрометирана и само тя се показва в ефир!

И се прави извод, че 30% от „асфалтът на ГЕРБ“ липсва. Абе, шарлататин, ти не построи нищо, не можеш да вземеш една проба законосъобразно и качествено, а си тръгнал да даваш оценка на ГЕРБ“, отчете още Нанков по повод последните обвиненя на Шишков.

Още новини

Back to top button