ПОЛЕЗНИ

Никога не правете тези 3 неща в самолет: безобидни действия могат да имат обратен ефект върху вас

Когато тръгват на пътуване със самолет, много хора дори не се замислят, че например да спите през целия път не е най-добрата идея. Най-безобидните действия не само ще ви попречат да се насладите на полета, но и могат да ви „наградят“ със сериозни проблеми.

Много хора дори не са чували за тези три неща, които не е препоръчително да се правят на борда. За да получите максимална полза и удоволствие от пътуването, би било добре всеки да научите за тях.

Advertisement

Спят спокойно по време на излитане и кацане

Мнозина, мечтаейки да бъдат на място възможно най-бързо, се опитват да „хибернират“. Можете да си починете само когато самолетът вече е във въздуха. По време на излитане и кацане налягането се променя рязко, което в повечето случаи води до запушване на ухото. Неразположението, гаденето и световъртежът незабавно ще ви върнат от света на мечтите в тъжната реалност.

Ходите по чорапи или боси

Все още никой не е отменил хигиената на борда. Самолетите не винаги се почистват старателно. Ако обаче пътникът не иска да се сдобие с вредни микроби или дори гъбички, по-добре е да не бъде твърде мързелив, за да обуе обувки или да вземе чехли със себе си.

Изключва вентилацията над седалката

Ако студът не ви позволява да се насладите на полета, тогава можете да хвърлите яке или пуловер на раменете си. Вентилацията над седалката перфектно се справя с две важни задачи наведнъж: не позволява на вирусите и бактериите да се натрупват близо до пътника, а също така леко овлажнява въздуха.

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button