ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Нинова разкритикува мерките на служебния кабинет, поиска…

БСП продължава да настоява за таван на цените на храните от малката потребителска кошница. Това са 11 продукта, сред които хляб, мляко, олио, яйца, сирене, кашкавал, ориз. Това каза пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Това е адекватна съвременна европейска и модерна практика.

Вече се прилага в Испания, Португалия, Унгария, Гърция. Франция договори с търговските вериги 200 стоки да се продават по две евро и да се замрази тази цена за три месеца – до 15 юни, тоест това вече се прави в Европа“, уточни Нинова.

Според нея мерките на служебното правителство срещу поскъпването на основни хранителни продукти не дават резултат и няма да дадат.

„Струва ми се, че този пазарен фундаментализъм, в който се казва, че пазарът ще се саморегулира и няма нужда от държавна намеса, вече е много много неадекватен на ситуацията“, допълни лидерът на социалистите.

По думите на Нинова България все още не е готова еврото заради високите дефицит и инфлация.

Тя коментира и премахването на Паметника на Съветската армия от центъра на София, срещу които партията протестира.

„Ние винаги сме имали последователна позиция против премахването и преместването на паметника. Всеки паметник е частица от историята на България. Той за вас символизира победата над фашизма и отправихме неслучайно призив да бдим да не се връщат такива фашизоидни изяви в модерна форма“, заяви лидерът на БСП.

Партията е открила подписка срещу премахването на паметника. В нея за 24 часа са се подписали 10 000 души и то не само симпатизанти на политическата формация, подчерта Нинова.

Още новини

Back to top button