Микроблейдинг
Криминални Новини

Пробация за учениците, които ограбиха пощальон в Първомай

Тийнейджърите, които нападнаха и ограбиха пощальон в Първомай, се споразумяха с прокуратурата за наказанието си. 17-годишният Атанас и 16-годишният Николай са признали вината си и ще бъдат наказани с пробация.

За по-големият тя ще е за срок от една година, като ще се подписва пред пробационен служител два пъти седмично. Наказанието за втория хулиган пък ще е с продължителност от 9 месеца.

57-годишният служител на „Български пощи“ бе нападнат на 8 юни тази година, докато раздавал пенсии на възрастни хора в кв. „Любеново“. Той носел парите в кожена чанта. След излизането му от една от къщите бил пресрещнат от двамата тийнейджъри. Единият от тях хвърлил върху него чаршаф, а другият издърпал чантата, в която имало 3350 лева, предназначени за изплащане на пенсии. След това двамата младежи избягали и скрили парите в изоставена постройка в града.

Обирджиите бяха задържани няколко часа по-късно. Парите бяха намерени, като от тях липсваха само 71 лева, съобщава Марица. В открадната чанта имало и вестници, които пощальонът разнасял.

Още новини

Back to top button