ЛАЙФСТАЙЛ

“Ритон“ разкриха нещо много интимно преди големия концерт ВИДЕО

При Катя и Здравко счупеното носи щастие във всеки смисъл на думата, не само в най-традиционния. „Счупеното носи щастие“ е името на една от песните им, която със сигурност ще чуете на грандиозния им концерт на 18 март тази година в зала 1 на НДК.

Тогава звездното семейство ще представи и новия си албум – „И нощ, и ден“, който се чака с голямо вълнение най-вече от най-верните им почитатели, които стават все по-многобройни с времето.

18 март обаче, е много специален ден и заради друго – на тази дата е родена Катя, която за първи път ще празнува своя рожден ден с толкова много гости – хиляди – каквито не е имала на никой друг свой личен празник досега.

 

„Какъв по-хубав и грандиозен рожден ден от това да го отпразнуваш в зала 1 на НДК. споделя нежната половинка от дуета в скорошно интервю пред Лора Крумова по Нова тв.

Двамата със Здравко се върнаха назад във времето, още в студентските си години, когато се запознават. Пламъкът на любовта, както става ясно и от самите тях, пламва бързо, въпреки че преди него първо е било приятелството.

„Веднага се подушихме, че сме от една порода. Първо станахме приятели, а три месеца по-късно, през декември, и гаджета. Той ме използваше за корепетитор – безплатно“, сподели Катя с усмивка. 

„Тя свиреше страхотно на пиано, беше ни като помощен инструмент на всички“, допълни я и Здравко.

Двамата, всъщност, никога не са се разделяли за 49 години, откакто се познават. Това ще учуди мнозина, но за тях времето лети като миг – покрай работата, многобройните пътувания и, разбира се, любовта, която ги прави такива, каквито са днес – истинско семейство.

„Възхищавам се на упоритостта му!“, каза Катя, запитана какво харесва най-много в Здравко. Той пък, не се поколеба веднага да каже: „А аз се възхищавам на всичко в нея, знам как ще прозвучи… Винаги се съобразявам с това как мисли тя, какво ще направи“.

Като семейство двамата са минали през редица трудности, обрати, посрещали са и много предизвикателства. Едно от тях несъмнено се случва в един от най-бедните периоди за българския народ, както го описват и самите те.

„Бедният период, който обхвана всички ни, не подмина и нас – наложи ни се да се занимаваме с нещо несвойствено, далеч от музиката. То целия български народ се занимаваше с търговия, това беше единственото, от което всички разбирахме. (смее се) Продавахме кукли Барби, парфюмерия и козметика“, спомня си Катя. И добавя:

„Беше ни хубаво, успяхме да си издадем и два албума с печалбата. Всичко инвестирахме в песните. Но не всички от тях станаха веднага хитове. На „Джалма“, например, й отне три години, за да стане хит. Може би защото тогава българската музика не звучеше. От всички радиа звучеше англосаксонска музика. А ние бяхме много горди, че сме могли в такова време да си финансираме два албума. И до ден днешен продължаваме по същия начин да разчитаме на себе си.

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button