ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Станислав Анастасов от ДПС: Възможно да се предоговори отлагане на затварянето на централите

Върховенството на закона, бъдещето на топлоелектрическите централи и приемането на еврото – тези теми коментираха в ефира на bTV  Кристиан Вигенин от „БСП за България“ и Станислав Анастасов от ДПС.

Замърсяването

„Има много нови технологии за въглищните централи. Тук става дума за работни места. С падането на цената на електрическата енергия надолу, без емиисите, които държавата плаща, тези централи ще бъдат на загуба.

Моментът беше преди три години, за да може и хората да се преквалифицират“, обясни Станислав Анастасов.

„Има какво да се прави с върховенството на закона, но не това е основна тема. Хората, поставени да избират между хляба и чистия въздух – това е абсурден избор“, добави той. 

Според него е възможно да се предоговори отлагане на затварянето на централите.

„Успехът на предоговарянето ще е по-висок, ако имаме действащ парламент и редовно правителство. Трябва да запазим топлоелектрическите централи, но и да се въведат нови технологии“, коментира от своя страна Кристиан Вигенин.

Проверките на регулаторите

„Всеки вижда проблемите по пътищата, но те не са само от липсващ асфалт. Самият аз си поддържам колата и знам какво ми излиза по джоба. За върховенството на закона е хубаво да се говори от хора, които спазват Конституцията“, посочи Анастасов.

Еврозоната

„Чудо е, че не влязохме в еврозоната. Асен Василев с политиката си положи доста усилия, за да не сме вътре. Не сме вътре само заради инфлацията, на всичко друго отговаряме. Казваме – „Брюксел“ иска“, но той иска определени неща в Кодекса за застраховане, а не точно тези“, каза представителят на ДПС.

Според Кристиан Вигенин моментът не е удачен за приемане на еврото като официална валута в България.

Още новини

Back to top button