ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Стратегът на президента отписа ПП/ДБ и прогнозира, че мандатът…

Вторият мандат няма големи шансове да бъде реализиран, освен ако не настъпят драстични промени в поведението и в договорките на първите две партии, което аз смятам за малко вероятно.

Това заяви в предаването „България, Европа и светът на фокус“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов, съветник на служебния премиер Гълъб Донев и бивш председател на Стратегическия съвет към президента.

Според него много по-вероятният вариант е да се стигне до третия проучвателен мандат, но отбеляза, че ситуацията е много сложна: „Ако президентът ме попита да му дам съвет за третия мандат, ще ми бъде много трудно“, уточни той.

По думите на проф. Маринов отношението на Румен Радев е заради оскърблението към институциите:

„Аз бих казал, че не процедурата по връчване на мандата, а дискусията и в частност изразените от Кирил Петков мнения по време на това заседание са брутална атака срещу парламентарната демокрация, защото те представят тази иначе конституционна и добра форма на управление като една фасада за неблаговидни намерения за консумация на властта.

Освен това прекалено много неща са казани вече и каквото и да кажат ръководителите на коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“, с основание то може да бъде поставено под съмнение“, каза още проф. Александър Маринов.

Още новини

Back to top button