ПОЛЕЗНИ

Тези 3 сорта моркови ще ви удивят с реколтата си – зеленчуците ще бъдат големи и сладки

Много градинари вярват, че ключът към добрата реколта от моркови е правилната грижа и хранене. Това обаче не е съвсем вярно. Също толкова важно е да изберете правилния сорт. Ученият агроном Анастасия Коврижна ни каза кои три хибрида са способни да дадат огромна реколта.

Според специалиста, преди всичко трябва да разгледате по-отблизо сорта, наречен „Абако F1“. Счита се за ранно узряване, тъй като е в състояние да узрее в рамките на 90 дни след появата на първите издънки. В същото време самите кореноплодни се различават по среден размер. Някои от тях достигат до 16 сантиметра дължина и пет сантиметра дебелина.

Advertisement

Сортът Балтимор F1 също може да бъде отличен избор.

Узрява малко по-дълго – за около 105 дни. Освен това масата на всеки кореноплод е около 230 грама. В същото време хибридът е устойчив на напукване, поради което може да зарадва и външния си вид.

„Болеро F1“ се смята за един от най-добрите сортове моркови, увери експертът. Той произвежда гладки и равномерни кореноплодни култури, чието тегло достига двеста грама. Освен това са необходими приблизително 115 дни, за да узреят такива моркови.

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button