ПОЛЕЗНИ

Това са колите от ранните 2000, които удвоиха цените си в последните години

При положение че цената за закупуване на нов автомобил, честно казано, се покачва до небето, не е изненадващо, че толкова много шофьори се придържат към старите си надеждни автомобили.

Според онлайн пазара за автомобили Auto Trader, тези, които следват този подход, скоро ще получат своето възнаграждение, тъй като стойността на няколко стари автомобила се оценява на много повече, отколкото сте очаквали.

Advertisement

Дотолкова, че някои автомобили – включително довереният Opel Corsa – всъщност са удвоили цената си, като версията от 2004 г. на този обичан двигател може да струва с 94.4% повече, отколкото през 2019 г.

Така че, ако сте купили Corsa за разумната сума от около 2000 лева преди пандемията на Covid-19, можете да получите впечатляващата сума от 5000 лева, ако я продадете днес.

Цените на фордовете също са се увеличили. Както и Фолксвагените, а що се отнася до Рено, може да се окаже, че ще спечелите доста пари, ако изчакате с продажбата още малко.

„Някои тенденции ви карат да се питате защо нещата стоят така? Но няма нищо объркващо в привлекателността на автомобилите от нулевите години“, обяснява редакционният директор на Auto Trader Ерин Бейкър.

„Те са прости, надеждни и напомнят на работещите хора за времето, когато са се влюбили в шофирането.

„Въпреки че може да не смятате, че автомобилът ви е достатъчно стар, за да бъде класически, той може да има скрита стойност – затова не гледайте на него като на поредния боклук, той може да е много ценен“\

Това са колите от ранните 2000, които удвоиха цените си в последните години 1

Веднага след любимата Corsa в списъка на автомобилите с най-голямо увеличение на стойността се нарежда Opel Astra – двойна победа за феновете на Opel.

Astra – притежание на много родители в началото на миналия век – се отличава с много пространство и национално признато добро управление.

И още по-хубавото е, че ако сте закупили този автомобил през 2019 г., както много други, ще сте платили само около 2500лв. Но ако го продадете днес, ще можете да приберете в джоба си около 5 хил. лева!

Renault Megane – бижу от 2002 г. – се класира на 3-то място, след като се появи на сцената в период, когато хечбек автомобилите бяха считани за единствения избор.

Това са колите от ранните 2000, които удвоиха цените си в последните години 2

На четвърто място се класира любимият на семействата Ford Focus, който е поскъпнал със 74,8% от първоначалната си цена и сега струва 4000 лева , въпреки че през 2019 г. средната му цена беше около 2500.

На пето място е Peugeot 307 – със забележителните 71,4%. Средната цена на едно такова през септември 2019 г. беше едва 2000, а сега може да се продаде за около 3500.

На шесто място е Ford Mondeo.

Това са колите от ранните 2000, които удвоиха цените си в последните години 3

Така или иначе, през 2019 г. този автомобилен ветеран щеше да бъде закупен на средна цена от 3500 лева, а сега може да се продаде за около 4800 лв – зашеметяващо увеличение.

На седмо място е Ford Fiesta – ексцентричната по-малка сестра на по-разумния Ford Focus. Нейната цена също е скочила с около 50%.

На 8-о място е Volkswagen Golf, където надценката в последните няколко години достига до 40%.

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button