ПОЛЕЗНИ

Това ще спаси издължения и крехък разсад! Доказан народен тор

Изключително важно е да се приложи това торене, ако разсадът се изтегли или пожълтее. Дори и като превантивна мярка, се препоръчва да се добави няколко пъти преди засаждане в градината. Ще видите промените със собствените си очи: стеблото на разсада ще стане по-силен, листата веднага ще станат зелени! Това е доказан народен тор за всякакви разсад.

Народен тор за всякакви разсад

Добавете 1/3 ч.л. лимонена киселина към 1 литър утаена вода. Водата, която обикновено се използва за поливане на разсада, има стандартно алкално Ph. Така постепенно, при всяко поливане, почвата се алкализира.

Advertisement

Растенията вече не могат да абсорбират всички необходими хранителни вещества, дори ако са в земята. Следователно, малко количество лимонена киселина ще деоксидира почвата и значително ще увеличи способността на младите растения да абсорбират хранителни вещества от нея.

Вторият компонент на подхранването е амоняк. За разсада това е спасение – чист азот! Това е, от което се нуждаят слабите растения. Добавете 1 чаена лъжичка към 1 литър вода.

Торене

Торенето се прилага чрез пръскане като превантивна мярка и в корена като лечение и подкрепа на много слаби растения. Прилагането чрез поливане включва предварително поливане на растението с чиста вода за 2-3 часа. Листата моментално ще се трансформират: ще станат сочни и изумрудени! Коренът на растенията също ще стане по-силен.

Така за 10 литра вода ще ви трябва:

  • 1 с.л. лимонена киселина;
  • 2 с.л. амоняк 10%.

Народният тор трябва да се прилага 2-3 пъти с интервал от 2-3 седмици преди засаждане в оранжерия/открита земя.

Внимание!

След пръскане не поставяйте разсада на пряка слънчева светлина, за да избегнете изгаряния!

Торенето е много просто, но наистина ефективно. Не забравяйте да подкрепите разсада си, за да стане силен и здрав!

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button