ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Взривяваща мистерия с флашки след избора на Терзиев, СОС ще е на колене, ако…

Ако до 13 февруари не изберем председател на СОС, ще възникне въпросът за легитимността му. Дневният ред на столицата ни притиска и иска своето. Отива се на вариант с временен председател на съвета. През периода, в който ще управлява, политическите сили ще влязат в преговори за излъчване на мнозинство.

Това заяви общинският съветник от „Синя София“ Вили Лилков.

„ПП–ДБ–СС и ГЕРБ–СДС изобщо не разговаряха, ситуацията беше патова. В последно време всички седнахме на една маса, с много малки изключения, и лека-полека се преодоляват различията, тонът става по-умерен. Кандидатите да внимават какво говорят по време на кампания, защото думите много тежат впоследствие и проблемите се прехвърлят на столичани. Търсим разум, за да се избегне криза“, смята той. 

По думите му е стряскащо да липсват 15 флашки от изборите. „При 90% разлики от машинното гласуване и хартиените протоколи, това действително е проблем“, призна Лилков. 

Според него целенасочено българският елит е ликвидиран след 9 септември.

„Синовете на Райна Княгиня са ликвидирани, също и племенниците на Бачо Киро и Иван Вазов. От репресиите на комунизма не остава незасегнат нито един сегмент от българското общество“, припомни политикът. 

Още новини

Back to top button