ПОЛЕЗНИ

Защо разсадът на чушки не расте: грешки, които не трябва да допускате

Защо разсадът от чушки не расте:

Ако семето не е било повредено от болести и вредители на първо място, то ще покълне. За това е необходимо да се създадат благоприятни условия.

Advertisement

Не очаквайте чушките да пробият земята няколко дни след засаждането. За разлика от краставиците, чушките узряват много дълго. Може да отнеме 3-4 седмици, докато изпод земята се появи кълн.

Една от най-честите грешки на градинарите е неправилното третиране на семената преди сеитба. Ако държите семената в твърде концентриран разтвор на манган, те ще умрат. Заради това разтвора трябва да е леко розов.

След обработка с дезинфекционен разтвор семената трябва да се измият старателно под течаща вода. В противен случай остатъците от продукта ще забавят растежа.

Друга грешка е излишната вода. Преди засаждане в почвата семената трябва да се държат между мокри парчета плат или салфетки. В никакъв случай не покривайте семената с вода, тъй като тя пречи на снабдяването на семената с кислород.

Освен това избягвайте прекомерното изсушаване на семената. След накисване семената трябва да се изсушат малко. Ако прекалите, кълнът ще умре. Дано сме Ви били полезни. Успех!

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button