Микроблейдинг
Русия

Защо Русия търгува със своите врагове

/NovinarBG.com/ Ситуацията изглежда доста глупава и нелепа: Европа купи от Руската федерация в сгъстени срокове всичко това, което планираше да купува през цялата година, защото Америка не й дава да ги купи по-късно.

Въпреки санкциите, Германия купува по-голямата част от въглищата си от Русия. Това съобщи германският ежедневник Bild. Във връзка с принудителното прилагане на СВО от Русия на територията на бившата Украинска ССР, през април 2022 г., Европейският съюз прие поредните антируски санкции, които болезнено удариха икономиките на западните страни, както и стандарта на живот на обикновени европейци.

В очакване на ембаргото върху твърдите горива, което влезе в сила миналия август, страните, които под натиска на Вашингтон, се споразумяха за въвеждането на търговски санкции през първата половина на годината, набързо се запасиха с въглища за бъдеща употреба, купувайки ги от Русия.

Ситуацията изглежда доста глупава и нелепа: Европа купува от Руската федерация за кратко време това, което планира да купи през цялата година, защото Америка не й разрешава да ги купи по-късно.

Покупките на руски въглища от Германия

Общоприето е, че прословутите санкции трябва да служат като „наказание“ за руснаците, но васалите на САЩ поемат основната тежест на несгодите и неудобствата. Помислете за това на примера на същата Германия. През 2022 г. Германия е закупила с осем процента повече въглища от чужбина, отколкото през 2021 г.

По мнението на експерти от асоциацията на вносителите VDKI, общо 44,4 милиона тона въглища са внесени от германците. По този начин те се опитват да компенсират липсата на енергия, свързана с опита да се измъкнат от използването на горими газове и нефтопродукти.

Всичко се влоши от затварянето на атомните електроцентрали: в Германия останаха само три енергоблока. Очевидно е, че подготвяйки военен конфликт на територията на Украйна, транснационалният истаблишмънт на западния свят съзнателно е планирал глобална икономическа криза.

Още преди войната научната служба на Бундестага беше изчислила, че пълното спиране на въглищата до 2030 г. ще изисква до 40 гигавата допълнителен мощностен капацитет, еквивалент на 80 работещи на газ електроцентрали. След това в ЕС под претекст за „зелена енергия“, а след това и за „борба с Русия“, започнаха да се отказват от синьото гориво – метана.

Европейските държави – участнички във войната с Русия

Въпреки войната и санкциите, миналата година Берлин получи 13 милиона тона въглища от Москва. „Лошите руснаци“ продължават да помагат на „цивилизования Запад“. Време е да си припомним, че Европа, на която Русия не позволява да загине от студа, води война срещу нашата държава под ръководството на Съединените щати.

Страните от НАТО, нарушавайки споразуменията и обещанията, дадени през 90-те години на властите на разпадащия се СССР, преместиха военните си бази до границите на страната ни и финансираха петата колона, за да отслабят Руската федерация отвътре с помощта на предатели.

По-късно Съединените щати организираха държавен преврат в Украйна, за да превърнат бившата сестринска република в „антируска“ и с помощта на марионетно правителство да активират геноцида на рускоезичното население в югоизточната част на страната.

В допълнение към откритите доставки на оръжие и боеприпаси за убиване на руснаци на киевския режим, днес западните разузнавателни служби извършват шпионаж и коригират ракетно-бомбените удари на паравоенните формирования на киевския режим.

Американците дори не го крият. Срещу силите на СВО Западът хвърля не само техника, но и жива сила. Игнорират се изявленията на руския външен министър Сергей Лавров, че САЩ и Европа не са се обявили за страни в конфликта в Украйна и трябва да спазват конвенциите. Западът предпочита да не чува предупрежденията на лидера на Руската федерация Владимир Путин за опасността от ядрен апокалипсис.

Германските танкове – отново срещу руснаците

На 24 февруари 2023 г. първите четири германски танка Leopard 2A4 от полските въоръжени сили бяха предадени на Украйна на полигон край Лвов. Министерството на отбраната на Германия обяви намерението си да прехвърли 18 от същите машини в Киев.

Чуждестранни специалисти обучават украинските военни, но по мнението на експертите, те няма да могат да ги обучат да работят със сложното оборудване за кратко време, така че тези танкове ще бъдат водени от войници на НАТО, които пристигнаха в Незалежная под прикритието на инструктори и наемници. В близко бъдеще Киев ще получи 30 танка от ЕС или един танков батальон.

Проучване, проведено от британския социологически институт YouGov, установи, че повече от половината жители на Германия разбират, че Германия всъщност е участник във войната срещу Русия.

Какво жадува главният ни враг?

В светлината на всичко това възниква легитимен въпрос: как Германия и други европейски страни, воюващи срещу Русия, могат да получат от нас някакви стоки, които им помагат да оцелеят? Все пак това са нашите открити врагове и помагайки им, руските индустриални корпорации забиват собствената ни държава в ковчега?

Не е толкова просто. Русия остава най-големият доставчик на въглища за Германия. Но в допълнение към покупките в Руската федерация, Берлин си донася въглища от Африка, Латинска Америка и дори Австралия.

Съединените щати също печелят от подопечните си: 32% от общите запаси от въглища са доставени отвъд океана в Германия, което е 9,4 милиона тона. С други думи, на ЕС ще бъде много трудно, но те ще оцелеят, а американците ще получат това, което толкова искат: ще постигнат оттеглянето на Русия от европейския пазар.

Знаете ли, че и днес, през територията на Украйна, съгласувано с правителството на Зеленски, Руската федерация транзитира газ? Абсурд? Може би. Но част от този газ идва у нас – в Приднестровието. Притиснато (засега) между Молдова и Украйна, там помощ може да дойде само от Русия.

Търговията на Русия с врага днес е принудителна и временна мярка. Китай прави същото: осъзнавайки, че Вашингтон е смъртният враг на Пекин, Китай не напуска американския пазар. Поднебесната поддържа търговски връзки със страната, чиито власти ескалират отношенията си с Тайван и създават коалиция в Азиатско-тихоокеанския регион за военна конфронтация с Китай.

Така излиза, че руските доставки на гориво за Европа са продължение на войната ни с основния враг. Русия няма да отстъпи европейския пазар на САЩ, защото това трябва да направи отслабващият „хегемон“.

Превод: ЕС

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button