Криминални Новини

Шофьор ошашави катаджии, поискали му стикер за пожарогасителя

Интересна публикация във Фейсбук разбуни духовете в мрежата. Водач на лек автомобил „Мерцедес“, с пловдивска регистрация, е бил спрян за проверка в Родопите от служители на МВР, пишат от Пловдив 24.

Ето какво споделя шофьорът: „Село Търън. Проверка заверка пожарогасител и оборудване! Тази година поне успях да покажа стикера, че миналата го заверявах за нищо“.

В коментарите под поста много потребители си признават, че не знаят за подобен стикер. „Стикер за пожарогасител? От 10+ години имам книжка, даже не знаех, че съществува такова нещо“, напълно откровен е коментиращ публикацията, която е от вчера по обяд.

Какво казва законът? Пожарогасителят в автомобила не само е задължителен – той трябва да е в годност и изправност. Също както колата, този уред подлежи на задължителен периодичен преглед, който се извършва в лицензиран сервиз.

При него се поставя стикер, удостоверяващ премината проверка. Маркира се датата на извършеното обслужване и крайният срок за следващата проверка. Ако пътните полицаи установят при проверка, че уредът не е бил проверен, могат да спрат колата от движение.

Още новини

Back to top button