Микроблейдинг
ОБЩЕСТВО

МВР разследва шокираща версия: Сашко убит от баща си?

• Нотариусът Александър Цветанов излъгал, че е изгубил сина си в Профилакториума – охранителни камери го уличили в измама
• Подозират таткото, че е умъртвил 12-годишното си дете в миг на ярост
• Майката зарязала сина си и мъжа си – не можела да се грижи за двама инвалиди

12-годишният Сашко от Перник може да е убит от собствения си баща – нотариусът Александър Цветанов, в пристъп на моментна ярост. Това е една от водещите версии, която се разследва от МВР седмица след мистериозното изчезване на детето.

Според източници на „Уикенд“, запознати с разследването, единствената причина таткото на изчезналото момче все още да не е арестуван или поне разпитан с детектор на лъжата е, че криминалистите са го поставили под дискретно постоянно наблюдение – очакват той да ги заведе до сина си. В сряда вечерта, малко преди редакционното приключване на броя, стана известно, че

майката на Сашко – Радостина, е призована на разпит

в полицията. Майката на изчезналото 12-годишно момче аутист живее в Англия и не се е прибирала в България, за да види сина си повече от година и три месеца – за последно е влизала в страната ни през август 2021 г. Радостина Цветанова е обявила, че ще се яви до края на седмицата в България, за да бъде разпитана. Засега тя е вън от подозрение, че може да е поръчала отвличането на детето си. Според неофициална засега информация, родителите на изчезналия Сашко са били в крайно обтегнати и вражески отношения, след като са се развели през 2019 г.
С бащата на Сашко се запознали, когато станала сътрудник в кантората му. Сключват брак на 23 януари 2010 г. По-късно се ражда синът им Александър. Според близките на семейството, Радостина е напуснала мъжа и детето си, защото трудно би се справила с отглеждането на двама инвалиди. Нотариус Цветанов е с детска целебрална парализа и трудно се придвижва.
Родителите на Сашко се развеждат официално на 5 юли 2019 г. в Пернишкия съд, Радостина обаче отдавна е напуснала семейното жилище. Прекратяването на брака им е по взаимно съгласие. Мотивът е стандартен – дълбоко и непоправимо разстройство на отношенията.

Родителските права са дадени на бащата.

На майката е определен либерален режим на контакти с детето – всяка седмица в сряда и четвъртък, но и по всяко друго време, когато пожелае и се уговори с бившия си мъж. Освен това съдът ѝ дава детето 15 дни през лятото. Въпреки това обаче майката не се е възползвала от решението на съда, за да вижда редовно сина си. Запазила е фамилията на Александър Цветанов. Иначе Радостина има и по-голям син от предишна връзка, който също е аутист.
„Майката живее с друг мъж в Англия и никога не се е опитвала да вземе със себе си и сина си. Разследва се версията, че в пристъп на ярост след разговор с майката на детето по телефона, бащата на Сашко го е умъртвил – случайно или умишлено, след което е скрил трупа на детето“, обяви сензационно пред „Уикенд“ криминалист, ангажиран в разследването.
Съмненията, че нотариус Александър Цветанов може и да си е съчинил историята, че е загубил сина си в местността край Профилакториума, докато се е ровил в интернет, са основателни, твърдят ченгета. Криминалистите са проверили охранителните камери от къщата на пернишкия бизнесмен Феодор Феодоров, която се намира на има-няма 50 метра от мястото, където уж е изчезнал Сашко. От записите станало ясно, че във въпросния ден

в района не са минавали нотариуса и сина му.

Охранителите на Федята, които също са участвали в издирвателните акции, първи изразили съмнение, че таткото лъже. „Щяхме да видим момчето, ако беше минало оттук, или най-малко камерите щяха да засекат момента, в който баща му го е загубил. Сашко не се е загубил в този район – значи таткото лъже!“, коментирал с полицаите един от гардовете на Федята.
Според упорит слух, разпространяващ се в Перник, ден преди изчезването на Сашко, той е бил засечен с татко си в гората над града на стоманата, там където са множество изоставени минни галерии. Заради това върви мълва, че малкия Сашко може да е

бутнат в някоя затворена миньорска шахта.

Повечето от галериите са с дълбочина от над 50 метра. „Ако Сашко е хвърлен там, е много трудно да бъде открит – нелегалните минни шахти са десетки и са трудни за проверка“, коментират перничани.
Странното поведение на бащата на Сашко направи впечатление дори на хилядите отзовали се доброволци, които дни наред обхождаха целия град и региона. На третия ден от издирвателната акция бащата на Сашко се припозна в дете, заснето да си играе с котка, обявявайки, че това е сина му. Когато се оказа, че става въпрос за друго дете, близките на родителят оправдаха объркването му със стрес и недоспиване. Според ченгетата обаче объркването на нотариус Александър Цветанов е било умишлено и с цел да отхвърли съмненията от себе си, че е умъртвил собственото си дете.
Друга мистерия около изчезването на Сашко е, че той

не се е появил на училище ден преди да изчезне.

Александър учи индивидуално в 8-о основно училище в Перник. С него работят учители и психолог, води го придружител. Според педагозите той е здраво физически, добре гледано дете, хиперактивно, но не търси контакти с други хлапета. Близките на нотариус Александър Цветанов твърдят, че той е баща за пример и че полага от години неимоверни усилия за отглеждането на детето си. Криминалистите обаче силно се съмняват в поведението на бащата през последната седмица. „Каквото и да се е случило, не е това, което обяснява бащата“, категорични са криминалистите. За това намекна в свое интервю и криминалиста Ботю Ботев.

Статията МВР разследва шокираща версия: Сашко убит от баща си? е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Виж още
Close
Back to top button