ПОЛЕЗНИ

Няма нужда да харчите парите си за скъпи лекарства – тези 3 билки могат да променят живота Ви!

Много билкари имат на разположение над 1100 билки, които ползват при нужда да излекуват различни видове болести. Днес ще разгледаме три билки, които помагат и всеки трябва да ги знае и ползва, ако иска да е здрав.

Нужни са три корена билки, от които може да се направи чудна смес и да се консумира.

Advertisement

Троскот – за тези, които не знаят това е един упорит плевел. Той се намира почти навсякъде под краката ни, но винаги помага. Има го в почти всяка градина. Той спомага за множество заболявания – започвайки с очи и завършвайки с онко заболявания. Счита се за безценен дар, който възстановява и обмяната на веществата. Всеки може да го ползва – няма противопоказания. Има хора, които са смилали корените му, правили са ги на брашно и са пекли хляб от тях.

Троскота помага на хора, които имат проблеми с белите дробове, цистин, диабет, хипертония, камъни в жлъчка или бъбреци, хроничен бронхит, при болки ниско в гърба и други.

Отварата от този корен се използва при видове отоци с различен произход, заболявания на белите дробове, цистит, не задържане на урина, диабет, хипертония, камъни в бъбреците и жлъчния мехур, бъбреците, хроничен бронхит, чревни заболявания.

Корен от репей – помага при лечение на много видове рак. Препоръчва се да бъде използван при синузит, диабет, бронхит, проблеми със ставите или сърцето. Желателно е да се приема като отвара / чай в продължение на поне три месеца.

Най-добре е корените на билките да бъдат изкопани през пролетта, есента също обаче дава възможност да се съберат корени от рапей, глухарче и троскот.

Глухарче – също се знае, че е вид плевел. Трябва да се съберат неговите листенца, два часа да се киснат в солена вода, за да се извлече горчивината им. Може да се правят салати. От листенцата се варят и супи, корените му се пекат. Глухарчето лекува възпаление на лимфни възли, анемия, артрит, артроза, помага на ставите.

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button