ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Плевнелиев: Искам да видя реакцията на ПП за атентата на Гешев, Лена е популист

Искам да видя реакцията на ПП в този момент. Тези, които ръсеха омраза. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по повод атентата срещу главния прокурор Иван Гешев и реакцията на политическите сили.

„Единственият, който имаше коментар, бе Лена, която се осъмни.

Ако сте демократ, излизате и проявете солидарност, ако сте популист – ще направите това, което те правят. Коментари за тяхната група от клиенти. Това, което тя прави“, коментира Плевнелиев в ефира на bTV.

Плевнелиев коментира и политическата обстановка в страната.

„Още няколко дни трябват и може да се поздравим с успех“, смята той. По думите му има 2 личности, които могат да решат проблема. От една страна Бойко Борисов, но и Кирил Петков. Не само Борисов, но и Кирил Петков. Нека не забравяме, че единственият акт на Държавния департамент на САЩ за 2022 г. за неспазване на върховенството на закона в България е за незаконния арест на Борисов“, припомни Плевнелиев.

Или ще направят правителство, или ще извършат колективно самоубийство“, прогнозира той и добави: „Много бих се радвал да има кабинет, в който двата антигонистични блока могат да направят общо правителство като при Димитър Попов“.

 

Още новини

Back to top button